Obavijest o aktivnostima vezano za prijem kurbanskog mesa za Kurban-bajram 2024

Regionalni odbor „Merhamet” MDD Tuzla i predstojećeg Kurban Bajrama planira vršiti prijem kurbanskog mesa od građana i džemata za potrebe Narodne kuhinje „Imaret”.

Na osnovu pozitivnog iskustva iz prethodnih godina, te ograničenja uzrokovanih visokim temperaturama koje se očekuju u dane i ovog nastupajućeg Kurban Bajrama namjeravamo ponovo otvoriti 2 punkta za prijem kurbanskog mesa:

-U Express restoranu u Tuzli (prostorije Narodne kuhinje – Imaret) – u Gornjim Dubravama (nekadašnje vojne barake-kasarna „Nesib Malkić”), gdje se nalaze naše hladnjače i gdje ćemo uzimati kurbansko meso od građana, organizacija i institucija.

Naglašavamo da je kurbansko meso jedna od najznačajnijih namirnica u pripremi obroka za naše korisnike i funkcionisanje Narodne kuhinje i do sada smo u zajedničkim akcijama tokom Kurban Bajrama uspjeli prikupiti dovoljne količine za jednu godinu rada, što očekujemo i ovog puta.

Na osnovu navedenog, neće biti organiziranih punktova za prijem po medžlisima i džematima i da svi građani koji žele donirati kurbansko meso za Narodnu kuhinju „Imaret” mogu to učiniti na gore navedena 2 punkta u Tuzli i Gornjim Dubravama u svim danima Kurban Bajrama. Pri tome ćemo primjenjivati potrebne mjere kada je u pitanju zdravstvena ispravnost doniranog mesa.

Regionalni odbor „Merhamet” MDD Tuzla stoji Vam na raspolaganju za svaki dogovor da se u skladu sa predloženim okvirom pomogne svima koji žele donirati meso i da se iskoordiniraju zajedničke aktivnosti.

Check Also

U džematu Špionica centralna svečanost povodom Nove 1446. hidžretske godine

U džematu Špionica, u subotu 06.07.2024. godine nakon akšam namaza, održana je centralna svečanost za …