IZDVAJAMO

Odjel za brak i porodicu: Saopštenje za javnost

Udruženje „PIPOL“ Tuzla zajedno sa Aktivom žena “Tinja” Srebrenik i Odjelom za brak i porodicu MIZ Srebrenik na gradskom trgu u Srebreniku 15.02.2020.godine od 18.00.sati, u skladu sa higijensko epidemiološkim mjerama, upriličiti će obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka .
U sklopu ovog humanitarnog i društvenog događaja organizovati će se humanitarni bazar na kojem će posjetioci moći kupiti zaštitne maske za lice sa simbolom zlatne vrpce, ručno rađene zlatne vrpce i druge prigodne rukotvorine, hranu i osvježavajuća piće po simboličnim cijenama, a sredstva od prodaje namijenjena su za realizaciju materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i članovima njihovih porodica. Pozivamo građanke i građane Srebrenika da podrže ovu humanitarnu akciju i postanu ambasadori obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka.
Maskice sa Zlatnom vrpcom ljubavi i podrške mogu se rezervisati putem kontakt telefona 061 200 636 i 061 510 491 ili slanjem poruke na našu facebook stranicu Udruženje PIPOL Tuzla kako bi se obezbijedio dovoljan broj maskica za sve zainteresovane građane.
Građani podršku oboljeloj i liječenoj djeci mogu iskazati i pozivom na humanitarni telefon 090 291 006, a pozivom donirate 2KM.
Udruženje PIPOL se zahvaljuje Aktivu žena “Tinja” i Odjelu za brak i porodicu MIZ Srebrenik koji su prepoznali naš rada i ponudili svoju svesrdnu pomoć i podršku u obilježavanju ovog značajnog datuma, a samim time i pružile podršku našoj teško oboljeloj i izliječenoj dječici i njihovim porodicama, te Turističkoj zajednici Grada Srebrenik koja je ustupila prostor za organizaciju ovog humanitarnog i društvenog dešavanja.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem e mail-a udruzenje_pipol@hotmail.com ili na telefon: 061 200 636, kontakt osoba: Amra Saračević.

Check Also

Druženje za žene u džematu Tutnjevac posebnim povodom

Džemat Tutnjevac, na čelu sa koordinatoricom džemata, Hazretom Jahić, poznat je po veoma lijepim aktivnostima …

Watch Dragon ball super