Omladinski iftar u džamiji džemata Luka, Medžlis IZ-e Srebrenik

Kao i svake godine Medžlis10478449_601672006614887_5999143333887190784_n Islamske zajednice Srebrenik organizira mnogobrojne aktivnosti koje uljepšavaju dane posta.

U utorak, jedanaestog dana mubarek ramazana 1435. hidžretske godine, u džematu Luka je organizovan zajednički iftar za omladinu Medžlisa IZ-e Srebrenik. U ljepoti zajedničkog druženja i iftara istinski je uživala omladina iz nekoliko džemata sa područja općine Medžlisa Srebrenik. Oko 100 mladića i djevojaka iz svih srebreničkih džemata, učenici i učenice medresa, teravih imami i muallime koji su angažovani na praksi tokom ramazana na našem Medžlisu, akšamski ezan sinoć su dočekali na zajedničkom iftaru u džamiji džemata Luka u Srebreniku. Ovo je drugi omladinski iftar na ovom području, a organizatori su se pobrinuli da vrijeme prije a i poslije iftara ispune kvalitetnim sadržajima.

Program je počeo uvodnom riječju domaćina hfz. Esmira-ef Selimovića. Potom se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik, Refik-ef Hodžić koji je iskazao veliko zadovoljstvo viđenim najavivši nastojanja da ovakva praksa postane tradicijom ovog grada. Prisutne je poselamio i prigodno predavanje održao Emir ef. Brašnjić, koordinator Medžlisa Srebrenik za omladinu.

Divne trenutke zajedničkog, omladinskog iftara s mladima su podijelili glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef Hodžić, te predstavnici Međunarodnog foruma solidarnosti-Emmaus, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo i molimo Allaha da ih obilato nagradi.

Iftaru su, osim Glavnog imama, prisustvovali još i predsjednik Medžlisa IZ-e Srebrenik, Mevludin-ef Joldić kao i članovi IO Medžlisa Srebrenik.

Izražavajući izuzetno zadovoljstvo organiziranim programom iskreno se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a posebno MIZ-e Srebrenik i Međunarodnog foruma solidarnosti-Emmaus koji su pružili nesebičnu podršku u organizaciji omladinskog iftara. Koristimo priliku da se zahvalimo džematu Luka, džematskom odboru na čelu sa imamom hfz. Esmir ef. Selimovićem, koji su bili izuzetni domaćini.

Na kraju programa predsjednik Medžlisa IZ-e Srebrenik, Mevludin-ef Joldić je zahvalio Međunarodnom forumu solidarnosti-Emmaus, te im uručio zahvalnicu za njihov doprinos na afirmaciji vjerskog života na našem Medžlisu.

Nadamo kako će ovakva praksa doista postati tradicija u Srebreniku i da će u narednoj godini ovom iftaru prisustvovati puno veći broj mladih postača.

Molimo Allaha da svim postačima olakša post u narednim danima Ramazana, njihov post ukabuli, mladim postačima poveća snagu i ljubav prema Islamu, a one koji su se potrudili da ugoste ove mlade ljude da ih Uzvišeni neizmjerno nagradi. Amin!

Damir-ef Babajić

Check Also

Čestitka povodom Kurban-bajrama 1442.h.g.

Poštovana braćo i sestre u vjeri! Pred nama su mubarek dani Kurban-bajrama 1442.h.g. Kurban ili …

Watch Dragon ball super