IZDVAJAMO

Predstavnici Medžlisa Srebrenik posjetili JU „Narodna biblioteka“ Srebrenik

U utorak 04.8.2015. godine predstavnici Medžlisa IZ-e Srebrenik mr. Abdullah Arifović i mr. Damir ef. Babajić posjetili su JU „Narodna biblioteka“ Srebrenik. Predsjednik Medžlisa Abdullah Arifović je u znak zahvalnosti uručio knjigu mr. Fikreti Jašić „Monografija islamske zajednice u BiH“, te iskazao spremnost na saradnju ove dvije veoma važne institucije. Razgovarali su o međusobnoj saradnji te o planovima i projektima koje će ako Bog da uslijediti u budućnosti. Fikreta je iskazala svoju zahvalnost na posjeti, te ponudila svaki vid pomoći. Ona je predstavila rad biblioteke, planove za budućnost, kao i spremnost za saradnju sa svim institucijama a posebno sa islamskom zajednicom.

Ovakav vid saradnje je neophodan kada su u pitanju institucije islamske zajednice, i u budućnosti ćemo otvarati vrata za sve one koji su spremni na saradnju- kazao je predsjednik Medžlisa Abdullah Arifović.

U skoroj budućnosti Medžlis IZ-e Srebrenik planira pokrenuti projekat biblioteke islamske zajednice u Srebreniku, stoga je neophodno ostvariti saradnju sa svim institucijama koje su davale, daju i koje će dati svoju podršku islamskoj zajednici, te potaknuti i druge na saradnju.

Molimo Allaha da nas ojača, poboljša saradnju među muslimanima i učvrsti naše međuljudske i međukomšijske odnose. Amin!

D.B.

 

Check Also

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 18. aprila ove godine, Medžlis Islamske …

Watch Dragon ball super