Predstavnici Medžlisa IZ-e Srebrenik u posjeti mektebu Pirage

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, na čelu sa predsjednikom Dževadom Šehrićem i glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem, upriličili su posjetu mektebu Pirage u ponedjeljak 4. avgusta 2021. godine, izrazivši svoje zadovoljstvo sa postignutim rezultatima na ovom projektu.

Mekteb Pirage, koji je u sklopu džemata Hrvati, trenutno je u izgradnji, koja se posebno intezivirala početkom 2021. godine, tako da su samo ovom prilikom i posjetom uručena i novčana sredstva u visini 2500 KM, od kojih je 1000 KM uručeno od strane gradonačelnika Grada Srebrenika Nihada Omerovića, dok je odlukom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik na čelu sa predsjednikom Dževadom Šehrićem, iz vjersko-prosvetnog fonda za mektebe, izdvojeno 1500 KM.

U pomenuti objekat, u ovoj godini uloženo je oko 40 000 KM, velikim dijelom od strane samih mještana Pirage, ali i ostalih dobrih ljudi i lokalnih institucija, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Eventualni novi donatori koji bi imali želju da se uključe u ovaj hairli projekat, mogu zatražiti dodatne informacije kod predsjednika Građevinskog odbora Mustafe Kovača, ili kod mjesnog imama Muhameda-ef. Mehmedovića, te kod blagajnice Semke Kovač, koja je najdetaljnije upućena u ovaj projekat od početka 2021. godine.

Check Also

Hatma dove u džematu Tinja za 18 polaznica halke Kur’ana

U subotu, 27. 5. 2023. godine, u džematu Tinja održana je svečanost povodom hatma-dove za …

Watch Dragon ball super