IZDVAJAMO

Renoviran i obnovljen mekteb u džematu Seona

Krajem novembra 2019. godine u džematu Seona završeni su radovi na renoviranju mekteba i imamskog stana. Nakon Ramazanskog bajrama, na inicijativu mjesnog imama i Džematskog odbora pomenutog džemata, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za renoviranje mekteba. Prikupljen je dobar dio sredstava te se krenulo u akciju renoviranja. Džematlije džemata Seona su dali svoje učešće u čišćenju mektebske učionice. U mektebskoj učionici su urađeni sljedeći poslovi:
Ubačena nova stolarija, urađena fasada, urađena glazura, postavljene nove zavjese, kupljena nova tabla, ubačena nova vrata, urađen laminat i kupice na prozore. Nakon završetka radova u učionici donesena je odluka da se renovira i garaža u kojoj je urađen stiropor, ukrasno ljepilo, ploča i postavljena nova garažna vrata. Završna aktivnost u džematu Seona bila je vanjska fasada koja je uspješno završena krajem novembra. Zahvaljujemo se svim džematlijama Seone na nesebičnoj materijalnoj i fizičkoj pomoći koji su pomogli da se ova akcija uspješno završi. Posebno se zahvaljujemo firmama koje su izdvojile veliki dio sredstava, a to su:
Medžlis Srebrenik
D.O.O Bajatex
D.O.O ITK Musić
D.O.O Tempoplast
D.O.O Ajax
D.O.O Printas
D.O.O Euro Mimf
Također se zahvaljujemo hadžiji Smajlović Muhamedu na donaciji od 1500€, kao i hadžiji Ahmetu Šabiću na plaćanju troškova za rad vanjskih radova na mektebu. Molimo Allaha dž. š., da sve učesnike ovog hairli djela obilato nagradi i pomogne na putu dobra…

Check Also

Kurban-bajramska hutba Reisu-l-uleme

Gazi Husrev-begova džamija, Sarajevo, 31. juli 2020./10.zul-hidždže 1441. god. Hvala Allahu Uzvišenom, za sve dobro …

Watch Dragon ball super