Sportsko takmičenje polaznika mekteba džemata MIZ-e Srebrenika

U subotu, 25. aprila 2015 godine, na stadionu u džematu Tutnjevac upriličeno je sportsko mektebsko takmičenje za sve polaznike mektepske nastave sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenik. Svečani defile i postrojavanje ekipa počeo je u 08:00 sati, učenjem ašereta i zajedničkim učenjem tekbira. Nakon toga prisutne polaznike i njihove muallime u ime vjersko-prosvjetne službe Medžlisa poselamio je Refik-ef Hodžić, glavni imam Medžlisa Srebrenik, te nakon uvodnih riječi i pojašnjenja vezano za takmičenje, takmičarski dio proglasio otvorenim. Takmičenje se odvijalo u tri kategorije: mali nogomet od 1-5 razreda, mali nogomet od 6-9 razreda i odbojka za polaznice mektebske nastave, kao i disciplina za male polaznice mektepske nastave zvana „između dvije vatre“. Zbog vremenskih nepogoda takmičenje se nije provelo u proteklim danima, no subotnji prelijepi dan je omogućio da se ono održi.

Kao i ranijih godina, tako i ove mektebske godine, vjersko-prosvjetna služba Medžlisa Srebrenik je u okviru realizacije planova na polju mektebske nastave, pristupila organizaciji sportskom mektebskom takmičenju u kojoj su se takmičili polaznici mektebske nastave.

Djeca, kao i svi prisutni koji su pratili ovo mektepsko takmičenje u sportskim disciplinama mogli su uživati u natjecanju. Takmičenje je završeno do podne-namaza, kada je glavni imam uručio diplome najuspješnijim. Poredak je bio sljedeći.

U kategoriji mali nogomet od 1-5 razreda:

 1. Rapatnica
 2. D. Srebrenik
 3. Tutnjevac

U kategoriji mali nogomet od 6-9 razreda:

 1. Rapatnica
 2. Tinja
 3. C. Srebrenik

U kategoriji odbojka poredak je sljedeći:

 1. Dedići
 2. Tutnjevac
 3. Behrami

U kategoriji „između dvije vatre“ poredak je sljedeći:

 1. Tinja
 2. Špionica
 3. Brda

Nakon sumiranja svih rezultata u svim kategorijama proglašeni su ukupni pobjednici ovogodišnjeg sportskog mektepskog takmičenja, a poredak je bio sljedeći:

1.      Mjesto ekipa džemata Rapatnica

2.      Mjesto ekipa džemata Tinja

3.      Mjesto ekipa džemata Tutnjevac

 

Tako se mekteb Rapatnica okitio titulom pobjednika sportskog mektebskog takmičenja u kategoriji mali nogomet od 6-9 razreda, kao i u ukupnom poretku, u ovoj godini na području Medžlisa, koja je predstavljala Medžlis na regionalnom takmičenju u Brčkom.

Nakon svih utakmica ponovo je izvršen svečani defile ekipa te podjela diploma i pehara najboljim koje je ispred Medžlisa uručio glavni imam Refik-ef Hodžić.

Polaznicima mektebske nastave želimo puno sportske sreće i uspjeha i da dostojno predstavljaju naš Medžlis na svim vrstama takmičenja. Na kraju zahvaljujemo svim muallimima sa područja Medžlisa Srebrenik koji su se potrudili sa svoje strane da i ovogodišnje sportsko mektebsko takmičenje i ovaj projekat hairli završimo. Molimo Allaha da nagradi imame i muallime i da podari svaki hajr muallimima i polaznicima mekteba. Amin!

Damir-ef Babajić

11150962_974933395891683_2567061480447475254_n Drugo mjesto ekipa Tinja Treće mjesto ekipa Tutnjevca veliki broj učesnika

Check Also

Seminar za imame-muallime i nastavnike islamske vjeronauke

U četvrtak, 22. septembra 2022. godine, u organizaciji Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, …

Watch Dragon ball super