U džematu Špionica dvostruka radost

U džematu Špionica, Medžlis islamske zajednice Srebrenik, dvostruka radost. Naime, dana 20.05.2014. godine u prostorijama Medžlisa pred komisijom srebreničkih hafiza Esmir ef. Selimovića i Damir ef. Jahića dvije sestre Avdić (Abdulaha) Aida i Abida su položile hifz Amme džuza. Pored hatmenskog ispita koje su položile pred vjersko-prosvjetnom službom Medžlisa one su svoju drugu hatmu krunisale hifzom Amme džuza. Aida i Abida su iz muslimanske porodice u kojoj se poštuju sve vrijednosti Islama, gdje se Islam praktikuje u pravom smislu riječi. Poučene kućnim odgojom svoj život upotpunjuju učeći o Islamu od svog vrijednog muallima Refik ef. Hodžića. Pored uspjeha u mektebu, gdje su redovne polaznice, one su super odlične učenice i u školi. Aida je učenica Prvog razreda srednje škole a Abida treći. Redovne su na razno-raznim takmičenjima gdje osvajaju zapažene rezultate. Redovno su učestovale na mektepskim takmičenjima gdje su osvajale prva mjesta te učestvovale na višim nivoima takmičenja. Kako one ističu, polaganje hifza Amme džuza je kruna njihovog uspjeha u ovoj mektepskoj godini, te žele nastaviti sa hifzom i dalje-ističu sestre.

U džematu Špionica bit će upriličena svečanost hatma dova polaznika mektepske nastave gdje svoju drugu hatmu će položiti i ove dvije vrijedne sestre.

U ime Medžlisa IZ-e Srebrenik čestitamo Aidi i Abidi na postignutom rezultatu, želimo im puno uspjeha u daljem radu, čestitamo njihovim roditeljima na upornosti, a njihovom vrijednom muallimu Refik ef. Hodžiću čestitamo na uspjehu na polju mektepske nastave. Molimo Allaha da ih nagradi a muallimu da Allah podari snage i uspjeha u daljem radu. Amin!

 

Damir ef. Babajić

cure špionica IMG_20140512_094513

Check Also

Prvo mjesto u odbojci za djevojke

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, danas su u …

Watch Dragon ball super