U Srebreniku obilježena mubarek noć Lejle-i-Miradž

Centralna manifestacija na području Medžlisa IZ-e Srebrenik održana je u džamiji džemata C.Srebrenik, gdje je upriličen i prigodan vjerski program. Povodom obilježavanja ove posebne noći, Lejle-i-Miradž, u životu muslimana predavanje je održao direktor Behram-begove medrese u Tuzli prof. Ahmed ef. Hatunić.

 

U nedjelju, 25.05.2014. godine, u prepunoj  Džamiji džemata C.Srebrenik nakon klanjanog podne-namaza održan prigodan mevludski programu povodu blagoslovljene mubarek noći Lejle-i-miradža. Na samom početku, nakon klanjanja podne-namaza i proučenog ašereta prisutnima se obratio imam ovog džemata Emir efendija Brašnjić, poselamio veliki skup i uputio riječi dobrodošlice i zahvalio se svima na njihovom dolasku.

Prisutne je poselamio i sa par savjeta počastio glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef Hodžić. Poslije glavnog imama uslijedio je prigodan vazu-nasihat uvaženog prof. Ahmed ef. Hatunića. Nakon što je poselamio prisutne prof. Ahmed ef. je prisutne nadahnuo svojim umiljatim glasom i prelijepim vazom.

Na taj dan u svim džamijama na Medžlisu IZ-e Srebrenik proučen je tradicionalni mevlud povodom noći lejle i miradža.

Molimo Allaha da nagradi obilatom nagradom sve one koji su ostavili svoje obaveze taj dan i došli da prisustvuju mevludskoj svečanosti, kao i 20 prisutnih imama sa Medžlisa Srebrenik. Amin!

Damir ef. Babajić

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Check Also

Prvo mjesto u odbojci za djevojke

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, danas su u …

Watch Dragon ball super