Uključimo se u akciju kupovine bajramskih paketića za djecu

Učešćem u kampanji obezbijedit ćemo posebne obrazovno-zabavne paketiće ne samo za djecu našeg mekteba, već i za djecu u povratničkim džematima

 

Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa udruženjima „Kaizen“ iz Sarajeva i Udruženjem „AHI“ iz Zenice pokreće kampanju «Za hiljadu osmijeha» koja za cilj ima da obezbijedi i pripremi posebne bajramske paketiće za što veći broj djece iz džemata širom BIH, s akcentom na povratničke džemate. Pozivaju se svi, imami, džematlije, privredni subjekti, da, pored obezbjeđenja paketića za djecu njihovog džemata, nastoje obezbijediti sredstva i za paketiće djeci u povratničkim džematima.

Paketići edukativno-zabavnog sadržaja

«Cilj kampanje je da zajedničkim radom Islamske zajednice u BiH, udruženja, privrednika, džemata u BiH i dijaspori, fizičkih i pravnih lica, postignemo da ove godine što veći broj djece u mektebima dobije kvalitetne bajramske paketiće edukativno-zabavnog sadržaja. Ono što čini posebnim ove paketiće jeste da će, pored slatkiša, sadržavati didaktički materijal, poput postera s harfovima, seta od 8 naljepnica s dovama, kartice sa surama i harfovima, poster s naljepnicama za naučene sure, magnet sa zikr-natpisom, smjernica za Kiblu itd.», kaže Medina Mehmedović-Mulalić, ispred Uprave za vanjske poslove i dijasporu.

Skupljanje donacija u mjesecu aprilu

Cijena jednog paketića po djetetu je 15 KM. Iz Uprave ističu da pozivaju sve zainteresirane na uplatu donacija u toku mjeseca aprila, kako bi se paketići pripremili u maju i distribuirali do početka mjeseca ramazana. Rok za prijave i uplate je 4. maj 2015. godine. Uprava je pozvala sve da se, ukoliko su zainteresovani da oni ili njihov džemat učestvuje u kampanji, jave na mail:medina.mulalic@rijaset.ba i popune formular koji se može naći na rijaset.ba ili da se jave na telefone: 033 239 404 (lok. 114) ili 061 546 942.

«Učešćem u kampanji djeca iz njihovog džemata će dobiti bajramske paketiće. Pozivamo imame i džemate da, zajedno s nama, pokušaju prikupiti sredstva za djecu iz njihovog džemata, ali i za djecu u povratničkim džematima. Svaki džemat će dobiti informaciju koliko je paketića obezbijedio i za djecu u povratničkim mjestima», pojasnila je Mehmedović-Mulalić. Prikupljena sredstva se mogu uplatiti na sljedeće transakcione račune Rijaseta Islamske zajednice u BiH otvorene kod: Bosna Bank International Sarajevo: 1410010000274481; Vakufska banka Sarajevo: 1602005500015065. Svrha uplate: za bajramske paketiće. Džemati i donatori koji prikupe sredstva do 4. maja trebaju poslati skeniranu uplatnicu na mail:medina.mulalic@rijaset.ba zajedno s popunjenim formularom.

Check Also

Seminar za imame-muallime i nastavnike islamske vjeronauke

U četvrtak, 22. septembra 2022. godine, u organizaciji Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, …

Watch Dragon ball super