VEČER KUR’ANA U DŽEMATU OMERBAŠIĆI, MIZ-e SREBRENIK

U subotu, 25.4.2015. godine održano je večer Kur’ana u džematu Omerbašići, Medžlis IZ-e Srebrenik. Nakon kljanjanja akšam-namaza prisutne je poselamio imam džemata Omerbašići Dinko ef. Tokić, izrazivši svoje zadovoljstvo velikom broju prisutnih vjernika. Na početku se zahvalio džematu na podršci koju mu pružaju za realizaciju projekata, te se zahvalio suorganizatorima ove manifestacije udruženjima „Prosvjetitelj-Muallim“ Srebrenik i „Udruženju hadžija MIZ-e Srebrenik“. Posebne riječi dobrodošlice uputio je musafiru hfz. Halil ef. Mehtiću, profesoru Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica, koji je bio u ulozi vaiza.

Učesnici programa, učači, „Večer Kur’ana“ bili su: hfz. Muamer ef. Kadrić, hfz. Kemal ef. Mehić, Jasmin ef. Oštraković, Omer ef. Nasić, Mehmed Drndić i Nihad ef. Ibrišević.

Na početku prisutni su mogli uživati u učenju salavata Nihad ef. Ibriševića, koji je svojim milozvučnim glasom izazvao suze prisutnih. Prvi učač Kur’ana bio je Jasmin ef. Oštraković, potom hfz. Kemal ef. Mehić, hfz. Muamer ef. Kadrić, Omer ef. Nasić, Nihad ef. Ibrišević te Mehmed Drndić, učenik drugog razreda Gimnazije.

Nakon predstavljanja učača Kur’ana prisutne je poselamio glavni imam Refik ef. Hodžić, koji je u svom kratkom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih projekata, te pohvalio rad imama i džemata koji su za kratko vrijeme preporodili džemat. Prisutni su uživali u nadahnutom govoru hfz. Halil ef. Mehtića, koji je na početku izrazio svoje zadovoljstvo što je prisutan na ovakvom događaju. Hafiz Mehtić je ukazao na značaj usklađivanja vjernikovog života sa kur’anskim principima, te o važnostima kur’anskog načina života, jer je Kur’an lijek za srce i dušu- istakao je hfz. Mehtić.

Prisutne su salavatima i ilahijom počastili hfz. Muamer ef. Kadrić, Nihad ef. Ibrišević te Jasmin ef. Oštraković. Manifestacija je završena klanjanjem jacije-namaza, nakon čega su se učesnici i gosti družili uz kahvu io baklavu.

Koristimo priliku da se zahvalimo MIZ-e Srebrenik, suorganizatorima manifestacije večer Kur’ana, koji su dali punu podršku, te zahvaljujemo hadžijama Bekiru Osmanoviću i Mirsadu Bašiću koji su podržali ovaj projekat, moleći Allaha da ih obilato nagradi.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova manifestacija realizuje. Amin!

Damir Babajić

10532336_1613715005538001_7744321261160630335_n 11168032_1613715708871264_8534198219100644580_n

Check Also

Hatma dove i mevlud u džematu Centar Srebrenik

Dana 24.9.2023., u Gradskoj džamiji u Srebreniku su upriličene hatme-dove i mevlud. Ovom prilikom se …

Watch Dragon ball super